fbpx

Bankhangen is vetverbranden

Personal Training & Coaching- Naarden

Wist je dat je in rust verhoudingsgewijs de meeste vetten verbrandt?!? Hoeveel energie is dan afkomstig van vetzurenverbranding? Wat denk je? Kies maar: ±55% of  ±66%. Uiteraard geeft deze wetenschap je geen vrijbrief om bankhangen als excuus te gebruiken om af te vallen.  Ik denk dat ik er wel een paar ken die dit tot een kunst verheven hebben.

 

Goed, wat rekenwerk, niet gelijk afhaken: ik gebruik geen kwadraten en wortels Van de totale hoeveelheid energie die je verbrandt, is de ruststofwisseling (te meten bij het voedingslab van HvA Bewegen, Sport en Voeding) de grootste verbrander Deze verbranding in rust is GROFWEG 65% van het totaal en is nodig om het lichaam draaiende te houden. En in rust verbrand je nu juist de meeste vetten.

 

Sla het knopje “vetverbranden” van je fiets over: met cardio verlies je spieren waarmee jojo’en op de loer ligt → de #cardiojo . Richt je op het verhogen van je interne kachel in rust. Hoe? Juist, door intensieve krachttraining,  powerliften bijvoorbeeld. Meer spieren = meer kcal verbranden (die 22 kcal per kilo). Een bijkomstig effect is dat krachttraining dat interne waakvlammetje aanwakkert .

[vc_wtr_button url=”url:http%3A%2F%2Fpuretraining.nl%2Ffitness-facts%2F|||” label=”Klik hier voor meer fitness facts” align=”center” color=”c_black” margin_left=”0″ margin_right=”0″ margin_top=”0″ margin_bottom=”0″ delay=”0″]