fbpx

Met conflict het sporten vertikt

Personal Training & Coaching- Naarden

Zaterdag mijn helden Nieky Holzken Rico Verhoeven ontmoet bij #Glory45. Niet dat het tot een conflict is gekomen , gelukkig…. Maar inspirerend is het zeker!

Je weet ongetwijfeld dat het goed is om te bewegen. Als dit lukt, mooi, ga zo door ! Zo niet, dan ben je geen uitzondering en schaam je niet! Want hoe komt het dat het in januari drukker is dan in december in de sportschool? Tuurlijk goede voornemens drijven de drukte in januari, maar waarom zijn er niet net zoveel sporters in december als in januari? Mensen vallen af! Eh, Nee! niet in die zin. Na 3 maanden haakt men af: trainen wordt door een groot gedeelte niet leuk gevonden. Drukte in gezin of sociaal leven, werk dat tijd slurpt en laten we eerlijk zijn: we maken te weinig tijd voor sporten vrij. Hypes als de trilplaat, bootcamp, cross fit, sauna-belts etc, zijn niet uit luxe geboren. Ze spelen in om trainen leuk te maken of om zo snel mogelijk resultaat te boeken.

Maar wie heeft wél genoeg tijd? Als ik naar mezelf kijk, is de tijd om te trainen schaars. Puristen claimen dat er 168 uur in een week zit. Geen speld tussen te krijgen. Maar na het avondeten heb je nog zo’n 2,5 uur over om te trainen. Ben je nog wat aan het lanterfanteren, dan kom je op een punt dat het verstand zegt “je moet NU gaan” en je gevoel geeft aan dat het geen zin meer heeft. Uit ellende trek je de koelkast open, wordt het conflict beslecht met een biertje en voor je het weet maak je met het vierde biertje de vijfde open . Eenmaal weerk wakker besef je dat je anderhalf uur intensief moet trainen om je “achterstand” weer in te halen: dat doet je motivatie geen goed.

Bedenk goed dat deze twee champs niet zo ver zijn gekomen met bankhangen . Discipline en bikkelharde trainingsroutines️‍♀️. Als je daar een fractie van hebt en daarmee start, dan zit je goed. Wees trots als je gaat sporten, niet teleurgesteld als je hebt gefaald. It’s time for your GLORY!