fbpx

Uitgebreide tests

Personal Training & Coaching- Naarden

Wil je het nog serieuzer aanpakken? Betrouwbare tests vormen de basis voor een goede nulmeting ofwel boek je nu echt progressie of zit je op een plateau? Ben jij op zoek naar meer verdieping? Ik ben geschoold en getraind in werken met specialistische apparatuur en weet de voordelen en beperkingen van de diverse methoden.

De weegschaal die het vetpercentage alleen via je benen of je armen berekent, is niet geschikt voor goed advies.  Waarom is een goede meting van belang? Als je jouw vetpercentage weet, kun je met het gewicht berekenen hoeveel kilo vet en spieren je hebt. Dit vormt de basis van een goed voedingsadvies. Voor het meten van lichaamssamenstelling kan ik drie methoden aanbieden:

Huidplooimeting

De huidplooimeting is een goedkope, snelle en redelijk betrouwbare methode om de progressie bij te houden. Bij deze meting wordt de som van huidplooien genomen en wordt er een voorspelling gedaan van het vetpercentage.

Impedantiemeting

De bio-elektrische impedantie meting (BIA) is een makkelijke test. Het apparaat stuurt een signaal door het lichaam, aan de hand van weerstand kan het berekenen hoeveel water het lichaam heeft en daarmee vet vrije massa (het gewicht minus je vetmassa) en vetmassa.

BODPOD

De BODPOD is een geavanceerd apparaat wat aan de hand van luchtverplaatsing en jouw gewicht, de dichtheid van je lichaam kan berekenen. Dit kan via een berekening om worden gezet in je vetpercentage.

Ventilated Hood
Ruststofwisseling

Ventilated Hood, RMR, BMR, kcal, O2, CO2

De energiebalans is leidend! Of je nu wilt afvallen, spiermassa wil kweken of je uithoudingsvermogen wilt verbeteren. Met een ventilated hood kun je exact meten wat je ruststofwisseling is. Aan de hand van de zuurstofconsumptie en CO2-productie kun je bepalen wat je verbruik is. De test inclusief uitleg duurt ongeveer 60 minuten.