fbpx

Verbranden in een warme cabine

Personal Training & Coaching in Naarden

Verbranden in een warme cabine

Afvallen, Jothan Purmer, Ouderkerk, Personal Trainer, Voeding, Afvallen, PT, Personal, Training, Rust, Gezondheid

Een workout binnen 30 minuten! Amazing! Ik ben niet op oorlogspad en iedereen mag zijn eigen business runnen. Ik stel hier aan de kaak of de principes hier achter wel of juist niet werken. Mocht het voor jou wel werken: hé, wie ben ik om je tegen te houden?! Als je gemotiveerd 👨‍🎤wordt door in een warm holletje voor Prins Claustrofobie te spelen, be my guest.🤔🤐

Wat gebeurt er tijdens sporten als het warm is? Laten we met chronisch beginnen, althans een adaptatie voor de wat langere termijn. Je gaat minder zweten, dus verliest iets minder vocht dan aan het begin van die reeks. Dat is echt een super handige voorbereiding voor het sporten op snoeihete dagen in de Sahara🐪 Dan accuut: de warmtebalans in het lichaam is strak gereguleerd. Als het lichaam de warmte niet kwijt kan, dan zal dat meer vocht proberen te verliezen via zweet  en warmte-opslag in het lichaam, de temperatuur gaat omhoog🤢. Dat is nog eens rete gevaarlijk ook, tenzij er een airco of ventilator is. Oh nee, het was een warmte-cabine😰. Je verlies dus vocht geen vet.

Dan vetverbranden in de hitte: het is mij niet bekend dat de temperatuur van invloed is op de biochemische processen in je lichaam. Anders gezegd: niet warmte☀️, maar de intensiteit 🏃‍♀️ van sporten bepaalt welk energiesysteem wordt aangesproken. Hoe intensiever (over het algemeen) hoe hoger de relatieve bijdrage is van de koolhydraatverbranding en minder de vetverbranding💥.

Maar dat is niet de essentie van afvallen, dat is meer verbruiken dan binnen krijgen⚖️. In dit geval is dat op het energieverbruik, niet de energie-inname, tenzij je een theekransje 🍵 houdt in die cabine. Blijft je thee wel lekker warm BTW. Met maar 30 minuten sporten in de hitte ga je geen enorm calorietekort opbouwen.

Kortom het is een manier om energie te verbruiken, maar ik weet wel wat effectievere: Richt je nu de ruststofwisseling door krachttraining te gaan doen. Maar nogmaals iedereen moet doen wat voor hem/haar wel werkt. Niet iedereen vindt krachttraining even leuk.

Zo, nu eerst een lekkere kop warme koffie in de vroege ochtend, dat is goed voor de vetverbranding  in mijn buik.

Tags: , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.