fbpx

Food for thought

Personal Training & Coaching in Naarden

Food for thought

Eiwitten, afvallen, suikers

Kinderen een snoepje geven is redelijk maatschappelijk geaccepteerd. Maar een eiwitshake geven aan kinderen, daar zal men raar van op kijken. Hoe komt dat?

Dat snoep zit boordevol geraffineerde suikers, E-nummers en andere gemodificeerde toevoegingen. Slecht voor je tanden, diabetes op de loer en mogelijke stemmingswisselingen. We weten het, maar we doen er massaal aan mee: Sint Maarten, Sinterklaas & Kerst!Eiwitten, afvallen, suikers

Waarom kijken we raar op van eiwitten? Oké, misschien geen product direct uit de natuur. Maar uiterst belangrijk voor de groei. Alle cellen, spieren en enzymen bestaan uit eiwitten. Het ondersteunt juist bij de groei. Natuurlijk kun je eiwitten uit voeding halen. Dus op zich geen suppletie nodig.

Maar die snoepjes? Hebben we suppletie van die excessieve suikers en E-nummers nodig? Nee, kunnen we ook uit voeding halen! En meer innemen dan de bedoeling is, vinden we geen probleem. Terwijl de inname van essentiele bouwstoffen als raar gezien wordt. Maar wat is er nu raar? Kinderen volstoppen met suikers? Of de bouwstoffen aanreiken voor groei?

Think twice!

Tags: , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.