fbpx

Holy Shit mijn BMI is te hoog

Personal Training & Coaching in Naarden

Holy Shit mijn BMI is te hoog

Afvallen, Jothan Purmer, Ouderkerk, Personal Trainer, Voeding, Afvallen, PT, Personal, Training, Rust, Gezondheid

HELP, mijn Body Mass Index is 25. IK HEB OVERGEWICHT! 😮

Ik ben 1.80 lang en 81 kg zwaar, dat maakt mijn BMI 25: ik val in de categorie overgewicht. Help😲, hoe kan dat? Oké ik ben geen topatleet, maar ik durf te beweren dat mijn uithoudingsvermogen beter is dan de gemiddelde doelman uitkomend in de 7e klasse zondag die uit verveling grassprietjes telt. En mijn vetpercentage ligt iets lager dan de startende sumoworstelaar. Niet om op te scheppen (oké, klein beetje dan): Mijn VO2max ligt tegen de 5 L/min, afgelopen zomer meermaals de Mont Ventoux bedwongen🚴‍♂️ en mijn vetpercentage ligt rond 11% (BIA-meting). Volgens standaard BMI-berekening heb ik overgewicht. Misschien klopt deze berekening ook wel voor een deel van de Nederlanders, maar in de realiteit klopt dat zeker niet voor iedereen.

👨‍🎓 Net als de weegschaal, zegt de BMI niets over je lichaamssamenstelling, de verhouding vetten en spiermassa. Met een net iets te hoog-niets-zeggende BMI, verkeerde weegschaal of meetmethode, vertelt de spiegel je misschien een heel ander verhaal. Ik vind dat een goede graadmeter, ben je tevreden met hoe je eruit ziet? Laat je dan niet uit balans brengen door getalletjes die uit een weegapparaat komen rollen. Wees dan gelukkig bent met hoe je eruit ziet! Spiegel jezelf niet direct aan Doutzen Kroes. Daar is er maar één van, net als jij. BALANS is key.

Tags: , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.